Kralj stiže kod Putina, prave fond od 1 mlrd $

Izvor: B92, 02.Okt.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj stiže kod Putina, prave fond od 1 mlrd $

Zajednički rusko-saudijski fond za ulaganja u sektor energetike biće najavljen tokom predstojeće posete vladara Salmana bin Abdulaziza al Sauda Moskvi.

To je izjavio ruski ministar energetike Aleksandar Novak za televizijski kanal Al Arabija.

Prema Novaku, bazni sporazum o osnivanju fonda vrednog jednu milijardu dolara već je postignut, prenosi Raša tudej.

Novak je rekao da je Rusija "fokusirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na razvoj saradnje sa Saudijskom Arabijom ne samo unutar okvira Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), već i izvan kartela", uključujući energetski sektor, kao i oblast obnovljivih izvora energije.

Saudijski kralj, koji se očekuje u Moskvi početkom sledećeg meseca, biće prvi suveren te monarhije koji će posetiti Rusiju u gotovo sto godina od kako su dve zemlje uspostavile odnose.

Očekuje se da će Moskva i Rijad najaviti novu investicionu platformu i projekte u oblasti proizvodnje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kralj stiže kod Putina, prave fond od milijardu dolara

Izvor: Capital.ba, 03.Okt.2017, 08:46

MOSKVA, Zajednički rusko-saudijski fond za ulaganja u sektor energetike biće najavljen tokom predstojeće posjete vladara Salmana bin Abdulaziza al Sauda Moskvi.  To je izjavio ruski ministar energetike Aleksandar Novak za televizijski kanal Al Arabija. Prema Novaku, bazni sporazum o osnivanju fonda...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.