Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komersant: Lideri Demokratskog fronta uoči presude računaju na proteste u Podgorici

Moskovski dnevnik Komersant piše danas o završetku procesa za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, ocenjujući da taj proces ima važan ruski faktor, kao i da lideri Demokratskog fronta uoči izricanja presude računaju na proteste koji se odvijaju u Podgorici.

Glavni optuženi su dvojica ruskih državljana, koje istraga smatra saradnicima ruske obaveštajne službe GRU, i dva lidera opozicionog Demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fronta (DF), podseća list.

U opširnom tekstu o toku suđenja, Komersant navodi da lideri DF, uoči donošenja presude, po svemu sudeći računaju na proteste koji se subotom odvijaju u Podgorici.

"Formalno, organizator tih protesta je 'grupa građanskih aktivista'. Ali svu logistiku, uključujući i dovoženje ljudi autobusimana iz drugih gradova u Podgoricu, organizuje rukovodstvo DF koje to i ne demantuje", piše list.

List navodi i reči predsednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je rekao da optuženi u tom procesu očekuju neki zemljotres ili revoluciju u kojoj bi bili uništeni ceo državni sistem Crne Gore i sva arhiva specijalnog tužilaštva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.