Zaharova: Sumnjamo na Kijev; Ukrajinski SBU negira

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Sumnjamo na Kijev; Ukrajinski SBU negira

Moskva -- Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova izjavila je, nakon što je u Donjecku poginuo lider poginuo lider DNR, da ima osnova za sumnju da iza toga stoji Kijev.

"U Donjecku je u okviru terorističkog napada poginuo Aleksandar Zaharčenko. Umesto da ispuni Minske sporazume i nađe put za regulisanje unutrašnjeg konflikta kijevska strana realizuje teroristički scenarij komplikujući i bez toga tešku situaciju u regionu", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, ne ispunivši obećanja o miru oni su očigledno odlučili da pređu na "krvavu borbu", prenosi TAS.

Ona je još dodala da međunarodna zajednica treba da tarži od Kijeva nepristrasnu istragu.

Ukrajinska služba bezbednosti saopštila je da veruje da je ubistvo Zaharčenka između "pobunjenika i njihovih ruskih sponzora", navodi Rojters.

"Sve optužbe koje se mogu čuti sa ruske strane nisu istinite", rekla je Jelena Glitljanska, portparolka ukrajinske bezbednosne službe. Zaharčenko je poginuo danas u eksploziji u Donjecku, što je potvrdila njegova administracija.

Agencija prenosi i da su još tri osobe povređene.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.