Kanada pokušava da ucenjuje Rusiju: Povucite se sa Krima, u suprotnom POVRATKA NEMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada pokušava da ucenjuje Rusiju: Povucite se sa Krima, u suprotnom POVRATKA NEMA

Ako Moskva želi da se pridruži ovoj organizaciji, mora da okonča rat u Donbasu i napusti Krim.

Kanada je saopštila da se i dalje protivi povratku Rusije u grupu industrijski najrazvijenih zemalja sveta, nekada poznatu kao Grupa 8, što je američki predsednik Donald Tramp izneo kao ideju koju bi trebalo razmotriti na samitu G7 predstojećeg vikenda u Francuskoj.

Rusija je isključena iz G8 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posle pripajanja Krima i zbog podrške proruskim pobunjenicima u istočnoj Ukrajini, podseća Rojters.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Otavi sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, kanadska ministarka inostranih poslova Kristija Frilend rekla je da je stav Kanade prema tom pitanju "vrlo jasan".

- Rusko kršenje međunarodnog prava invazijom na Krim i njegovom aneksijom, podrška ratu u Donbasu, nešto je što ne prihvatamo - istakla je Frilendova, preneo je u četvrtak Rojters.

Ona je dodala da ako Moskva želi da se pridruži ovoj organizaciji, mora da okonča rat u Donbasu i napusti Krim.

Rojters navodi da sličan stav imaju i Francuska, Velika Britanija i Nemačka.

Grupu 7, u kojoj se odluke donose konsenzusom, čine SAD, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Japan i Kanada.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: Oni su GENIJI koji su promenili svet, ali su stradali od sopstvenih izuma (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.