Iz Moskve stiže poziv na bojkot Pesme Evrovizije

Izvor: Blic, 15.Maj.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Moskve stiže poziv na bojkot Pesme Evrovizije

Pobeda Ukrajine na takmičenju Pesme Evrovizije s pesmom o deportaciji Tatara s Krima u sovjetsko vreme predstavlja pobedu politike, ocenjeno je danas u Rusiji.

Pevačica Džamala, Tatarka s Krima pobedila je u subotu uveče u Stokholmu s pesmom "1944" u kojoj je opevala proterivanje Tatara sa Krima u vreme Drugog svetskog rata, po naredbi Jozefa Staljina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Nije pevačica Džamala pobedila niti njena pesma, već je politika pobedila umetnost", izjavio je ruski senator Franc Klincevič koji je Rusiju pozvao na bojkot Pesme Evrovizije naredne godine biti održana u Kijevu.

Predsednik spoljno-političkog odbora ruskog parlamenta Konstatin Kosačev ocenio je da je pobedila "geopolitika" i dodao da bi pobeda Ukrajine mogla "dati krila ukrajinskom rukovodstvu i ugroziti već osetljiv mirovni proces na istoku te zemlje".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Da Rusija bojkotuje Pesmu Evrovizije

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2016

Pobeda Ukrajine na Pesmi Evrovizije s pesmom o deportaciji Tatara s Krima u sovjetsko vreme predstavlja pobedu politike, ocenjeno je danas u Rusiji...Pevačica Džamala, Tatarka s Krima, pobedila je u subotu uveče u Stokholmu s pesmom "1944" u kojoj je opevala proterivanje Tatara sa Krima u vreme Drugog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.