Istraživačka mreža Belingket: Vladimir Popov je pukovnik Mojsejev i krije se u Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživačka mreža Belingket: Vladimir Popov je pukovnik Mojsejev i krije se u Moskvi

Vladimir Nikolajevič Moisejev - pravo je ime agenta ruske obaveštajne službe GRU, optuženog da je pod imenom Vladimir Popov jedan od organizatora pokušaja terorističkih napada u Podgorici 2016. godine.

To piše u opširnom istraživanju Belingketa i njihovih ruskih partnera iz Insajdera, čije delove danas prenosi podorička štampa.

U obimnom istraživačkom tekstu Belingket i Insajder otkrivaju i sa mnogo dokaza potvrdjuju da je Popov/Mojsejev istrenirani ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << agent, da je riječ o pukovniku ili potpukovniku ruske obavještajne službe koji se još od novembra 2016. godine nalazi u Moskvi gde je nastavio da radi pod okriljem i zaštitom Kremlja.

U tekstu podsjećaju da zbog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, Interpol traga za agentom GRU Eduardom Šišmakovim i Vladimirom Popovim, ali tvrde da su drugooptuženog demaskirali i da to nije njegovo pravo ime.

Popov je, ustanovili su, zapravo Moisejev i takođe je ofcir GRU-a.

Belingket i Insajder otkrivaju da je Moisejev potpukovnik ili pukovnik ruske vojne obaveštajne službe i da je rođen 29. juna 1980. godine, istog datuma kao i izmišljeni "Popov".

Specijalno tužilaštvo Crne Gore optužilo je Eduarda Vladimiroviča Šišmakova i Vladimira Nikolajeviča da su u septembru 2016 . godine organizovali kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj više krivičnih dela terorizma iz člana 447 Krivičnog zakona Crne Gore i krivično delo ubistvo najviših predstavnika Crne Gore iz člana 363 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Njima se sudi u Višem sudu a Interpol Podgorica je raspisao medjunarodnu poternicu za dvojicom ruskih državljana.

Istragom je kasnije utvrdjeno da je pravi identitet Eduarda Širokova - koji je koristio pasoš sa tim imenom kada je boravio u Srbiji septembra 2016. godine– Eduard Šišmakov i da se radi o visokorangiranom agentu, pukovniku GRU-a.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

RAZOTKRIVEN POMOĆU SNIMAKA IZ SRBIJE Otkriven stvarni identitet ruskog agenta koji je kovao plan za ATENTAT NA MILA ĐUKANOVIĆA

Izvor: Blic, 23.Nov.2018

Vladimir Nikolajevič Moisejev - pravo je ime agenta ruske obaveštajne službe GRU, optuženog da je pod imenom Vladimir Popov jedan od organizatora pokušaja terorističkih napada u Podgorici 2016. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.