Hladno, hladnije, ledeno, Severni pol

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 11:11

Hladno, hladnije, ledeno, Severni pol

Moskva -- Pravi dijalog SAD o strateškoj stabilnosti je moguć samo ako Vašingtona pokaže spremnost da neće prelaziti crvene linije Moskve u sferi bezbednosti.

To je za Sputnjik izjavio direktor sektora za pitanja kontrole naoružanja pri Ministarstvu inostranih poslova Rusije Vladimir Ermakov i naglasio da su odnosi sa Amerikom hladni.

"Principijalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi od dijaloga nikada nismo odustajali. Pravi dijalog je moguć samo ako postoji adekvatan partner sa druge strane. Za to je neophodno da SAD sazru za ozbiljan razgovor na ravnopravnim osnovama i da budu spremni da poštuju naše interese i da ne prelaze naše crvene linije u bezbednosti", rekao je Ermakov.

Dodao je da je trenutno zima ne samo napolju, već su hladni odnosi i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ranije je otpravnik poslova ambasade SAD u Rusiji Elizabet Rud izjavila Sputnjiku, da je Vašington posvećen kontroli naoružanja i čeka mogućnosti za obnavljanje dijaloga sa Moskvom o strateškoj stabilnosti, koji je kako ona kaže prekinut zbog situacije u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.