Gruško: Pojavljivanje baze SAD u Poljskoj će primorati Moskvu na niz dodatnih vojno-tehničkih mera

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruško: Pojavljivanje baze SAD u Poljskoj će primorati Moskvu na niz dodatnih vojno-tehničkih mera

Planovi za otvaranje američke vojne baze u Poljskoj predviđaju projektovanje snaga prema granici sa Rusijom, izjavio je za RIA Novosti zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.


„Protivimo se ovome iz mnogo razloga, jer će takva odluka, ako se realizuje, značiti dalje pogoršanje bezbednosne situacije. Pojavljivanje ove baze će primorati Moskvu da preduzme niz dodatnih vojno-tehničkih mera predostrožnosti koje će pouzdano osiguravati bezbednost Rusije u novim uslovima. Imamo različite mogućnosti da ojačamo našu bezbednost“, rekao je Gruško, naglasivši da bi raspoređivanje baze bio „korak koji je u suprotnosti sa interesima evropske bezbednosti“.

 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rjabkov: U arsenalu spoljne politike SAD ostale samo sankcije, pretnje i sila

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2018, 09:35

Rusija će u odnosu prema SAD polaziti od toga da su u „arsenalu spoljne politike“ Vašingtona ostale samo pretnje, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov, komentarišući sankcije koje je Ministarstvo trgovine SAD uvelo protiv 12 ruskih kompanija, prenose RIA Novosti.. . . „U...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.