Francuske vlasti pozvale na brzo oslobađanje Alekseja Navaljnog

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske vlasti pozvale na brzo oslobađanje Alekseja Navaljnog

Francuske vlasti pozvale su na brzo oslobađanje ruskog opozicionara i protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog uhapšenog nedavno u Moskvi.

Francuske vlasti izrazile su zabrinutost zbog nedavnih dešavanja u Rusiji.

"Veliki broj hapšenja i pritvaranja dogodilo se posle mirnih demonstracija poslednjih dana u Moskvi. Zdravstveno stanje Alekseja Navaljnog, koji je u zatvoru od 23. jula, brutalno se pogoršalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog toga tražimo njegovo brzo puštanje na slobodu i izražavamo duboku zabrinutost zbog nedavnih dešavanja", saopštilo je francusko Ministarstvo inostranih poslova.

Navaljni je juče hitno hospitalizovan zbog jake alergijske reakcije u pritvoru. Njegova portparolka je kasnije javila da je njegovo stanje zadovoljavajuće, dok kruže priče da je možda otrovan.

Grupa koja nadgleda hapšenja na protestima saopštila je da je oko 1.400 demonstranata privedeno tokom i nakon nedavnih protesta u Moskvi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.