Evo šta će RUSKA SILA pokazati u Moskvi (FOTO)

Izvor: Mondo, 09.Maj.2018, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta će RUSKA SILA pokazati u Moskvi (FOTO)

Rusija će na današnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede prikazati novi robotizovani tenk Uran-9 i nove oružane sisteme testirane na bojnom polju u Siriji.

"Višenamenski robotizovani borbeni kompleks" Uran-9 naoružan je protivtenkoviskim raketama, topovima i mitraljezom.

Bi-Bi-Si (BBC) prenosi da Uran-9 može sam da locira mete, ali da odluku o paljbi donosi komandir vozila, koji sedi u blindiranom kamionu ne dalje od tri kilometra od Urana-9.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Biće predstavljen i "robotizovani diverzant", vozilo Uran-6, koje se koristi za čišćenje mina. Uran-6 dokazao se u Palmiri, Alepu i Deir ez Zoru u Siriji.

Ruski sajt "Gazeta" navodi da je Uran-6 korišćen za uništenje mina na bezbednoj distanci, što je ruskim snagama omogućilo upad u područja pod kontrolom pobunjenika u Siriji.

Ovo vozilo takođe se vozi daljinski, a domet mu je do jednog kilometra.

Besmrtni puk: Vučić uz Putina, nosiće sliku dede!

Po prvi put na paradi, biće prikazan terenski pešadijski bagi, namenjen za sve terene.

Vozilo AM-1 ima dva sedišta za ruske vojnike, a dizajnirano je za pešadiju ili specijalne jedinice za primenu tokom operacija na nepristupačnim terenima, navodi BBC.

Biće prikazan i novi dron "Korsar", koji se može koristiti za raketne napade, izviđanje i prenos zaliha.

"Korsar" ima domet veći od 160 kilometara, autonomiju leta od 10 sati, a može leteti na visinama do šest kilometara.

Vučić: Evo šta ću zamoliti Putina

Zamenik ruskog ministra odbrane Juri Borisov rekao je da ruske oružane snage poseduju puno dronova, ali će na paradi biti prikazani samo "Korsar" i "Katran".

Ukoliko vreme u Moskvi bude povoljno, očekuje se i prelet lovačkih aviona, bombardera i helikoptera.

Avioni Mig-31 će preleteti Moskvu noseći nove hipersonične protivbrodske rakete "kinzal", koje mogu uništiti i nosače aviona.

Očekuje se da će biti viđen i stelt lovački aviona pete generacije, ponosa ruskog Ratnog vazduhoplovstva, Suhoja 57 (poznat i kao T-50), navodi BBC, dodajući da se i ovaj avion dokazao na ratištu u Siriji.

Vojnoj paradi u Moskvi danas će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SPEKTAKL! GRMI U MOSKVI, SLAVLJE NA DAN POBEDE: Rusija svetu pokazuje PONOS svoje armije! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Maj.2018

Na 73. godišnjicu kapitulacije nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu u Moskvi se održava vojna parada. Rusija na današnjoj vojnoj paradi prikazuje novo oružje, među kojim su i novi robotizovani tenk Uran-9 i novi oružani sistemi testirani na bojnom polju u Siriji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.