Erdogan: Moskva se ne pridržava sporazuma o Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Moskva se ne pridržava sporazuma o Siriji

Rusija se ne pridržava sporazuma iz Sočija i Astane u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, nakon što su sirijske vladine snage bombardovale delove te oblasti.

Erdogan je rekao da je Turska obavestila Rusiju da joj ponestaje strpljenja, dodajući da će učiniti ono što bude neophodno, prenosi Rojters.

Nova bombardovanja u Idlibu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povećala su zabrinutost da će uslediti novi talas izbeglica iz tog dela Sirije, u kojem živi oko tri miliona ljudi.

Istovremeno, AP javlja da su sirijske vladine snage, koje podržava Moskva, zauzele grad Maret al-Numan, jednu od glavnih strateških tačaka pobunjenika u provinciji Idlib.

Taj grad, koji je u rukama pobunjenika od 2012. godine nalazi se na auto-putu koji povezuje Damask i Alepo na severu zemlje i smatra se ključnim za snage predsednika Bašara al-Asada.

Zauzimanje tog grada je poslednji u nizu vojnih trijumfa sirijskog predsednika, navodi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.