ERDOGAN PONOVO GURA PRST U OKO AMERICI! Turci najavili kupovinu još partija S-400 sistema od Rusije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN PONOVO GURA PRST U OKO AMERICI! Turci najavili kupovinu još partija S-400 sistema od Rusije!

Postoji velika verovatnoća da će Moskva i Ankara sledeće godine potpisati ugovor o dodatnoj isporuci Turskoj partije ruskih protivvazduhoplovnih raketnih sistema dugog i srednjeg dometa S-400 "Trijumf", saopštio je direktor Federalne služba za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev.

- Postoji prilično velika verovatnoća da se to desi - ocenio je Šugajev.

Prema njegovim rečima, strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistematski rade na tom pitanju i žele da sarađuju u toj oblasti.

U novembru je generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev rekao da je Rusija isporuku PVO sistema S-400 Turskoj završila pre predviđenog roka, uprkos sankcijama.

Kasnije je šef Sekretarijata za odbrambenu industriju Turske Ismail Demir saopštio da druga faza isporuke ruskih sistema PVO odbrane S-400 Turskoj predviđa njihovu zajedničku proizvodnju, što bi moglo biti realizovano do kraja 2020. godine.

On je dodao da se nastavljaju tehničke konsultacije sa ruskom stranom o delimičnoj proizvodnji komponenata S-400 u Turskoj.

"Rosoboroneksport" je ugovor o isporuci protivraketnog sistema S-400 "Trijumf" Turskoj potpisao u aprilu 2017. godine u Moskvi. To je najveći izvozni ugovor Rusije sa nekom od zemalja NATO-a. Prema njemu, Rusija je isporučila Turskoj četiri diviziona sistema PVO S-400 u vrednosti od oko 2,5 milijardi dolara.

Isporuke sistema S-400, koje su izazvale krizu u odnosima Turske i Sjedinjenih Američkih Država, počele su sredinom jula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.