Dok se oporavljao u Berlinu, u Rusiji mu zaplenili sve

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

Dok se oporavljao u Berlinu, u Rusiji mu zaplenili sve

Moskva -- Bankovni račun ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog je zamrznut, a njegov stan u Moskvi je zaplenjen zbog parnica, kaže njegova portparolka Kira Jarmiš.

Do toga je došlo dok se on oporavljao od trovanja u berlinskoj bolnici.

"To znači da Navaljni stan ne može da proda, donira ili stavi pod hipoteku", izjavila je Kira Jarmiš u video-snimku objavljenom na njenom Tviteru, prenosi Rojters.

Imovina je Navaljnom oduzeta 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avgusta zbog sudske parnice koju ima sa školskom katering kompanijom.

Sud u Rusiji doneo je u oktobru prošle godine presudu da Navaljni i njegovi saradnici moraju da plate štetu u visini od 1,4 miliona dolara za klevetanja školske katering kompanije, jer su u jednom video snimku dovodili u pitanje kvalitet hrane koju pravi ta kompanija.

Prošlog meseca Navaljni je prebačen iz Rusije u Nemačku nakon navodnog trovanja, a zapadne zemlje traže objašnjenje od Kremlja koji negira bilo kakvu umešanost u incident.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.