Dojave o bombama u KCV u Novom Sadu i svim beogradskim bolnicama (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 18.Maj.2022, 15:54

Dojave o bombama u KCV u Novom Sadu i svim beogradskim bolnicama (FOTO)

Posle serije dojave o bombama u srpskoj prestonici, na red je došao i glavni grad Vojvodine.
Sve je počelo pretnjama o postavljenim bombama na letovima za Moskvu, nakon čega su prijavljene čak 173 dojave u Beogradu. Oni koji su upućivali pretnje nisu birali objekte, počev od škola, železničke stanice, tržnih centara pa do Zoo-vrta.
Na sreću, ispostavilo se da su sve bile lažne.
„Finansijki teroristi“ prete Kliničkom centru Vojvodine Međutim, danas oko 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << časova na adresu Kliničkog centra Vojvodine su stigla dva mejla sa dojavom da je postavljena eksplozivna naprava.
Prema portalu NS uživo, u mejlu pošiljaci sebe nazivaju „finansijskim teroristima“, a na teren su izašle policijske ekipe. Još nije doneta odluka o evakuaciji.
Foto: Milan Ilić / Ringier / Blic Ovo je prvi put da se na meti dojava u bombi našao Novi Sad, a sumnja se da su usmerene na izazivanje panike i uznemirenje građana, saopštilo je Tužilaštvo, a prenosi Blic.
Moguće je da se radi o organizovanoj akciji, jer su danas takođe targetirane beogradske zdravstvene ustanove, od kojih su neke dobile preteće mejlove o postavljenim bombama.
Beogradskim zdravstvenim ustanovama upućeni preteći mejlovi Kako Telegraf saznaje, u jednom od mejlova se navodi da su „u bolnici postavljene 4 eksplozivne naprave“.
Zbog ovih dojava manje ugroženi pacijenti su poslati kućama, zaustavljen je prijem novih, a kontradivezione ekipe su odmah izašle na teren, prenosi Nova.
„Postavili smo 4 eksplozivne naprave, koje mogu da proizvedu detonaciju od nekoliko metara opasnu za ljude i za životinje. Tek ćemo otkriti ko smo“, navodi se u mejlu dojave koji je stigao KBC „Dr Dragiša Mišović“.
Pored ove ustanove, bomba je prijavljena i na Vojnomedicinskoj akademiji, ali i u KBC Zvezdara.
Foto: Dragan Mujan / Nova.rs Kako nezvanično saznaje Nova, dojave su stigle u sve zdravstvene ustanove, ali zasad nema evakuacije pacijenata. Policijske snage su po bolnicama raspoređene prema prioritetima.
Ima mnogo ležećih pacijenata, a samo u  KBC „Dr Dragiša Mišović“ ima ih više od 400, kao i nekoliko desetina pacijenata na respiratorima, prenosi Nova.
Izvori: Blic, NS Uživo, Nova
Serija dojava o bombama u BG, ba meti tržni centri i dom učenika (FOTO)

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Nove dojave o bombama na 36 lokacija širom Srbije

Izvor: Luftika.rs, 18.Maj.2022

Nakon serije dojava o bombama koje su bile upućene Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i beogradskim zdravstvenim ustanovama, usledile su nove pretnje.. Kako navodi Instagram stranica 192_rs, stigle su dojave o bombama na brojnim lokacijama širom Novog Sada.. U pitanju su sledeći objekti i adrese:. Most...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.