Dobrodošli u Fošan  jedva se diše, a Kinezi se uvežbavaju za Srbiju

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrodošli u Fošan " jedva se diše, a Kinezi se uvežbavaju za Srbiju

Tri sata leta do Moskve, pa devet do Gvangdžoua i onda još sat vremena vožnje dok nismo stigli do mesta u kojem će košarkaši Srbije početi napad na Mundobasket.

Fošan je višemilionski grad naslonjen na mnogo poznatiji Gvangdžou, a prvi utisak koji ostavlja na pridošlice je da – guši.

Više od 30 stepeni, ogromna sparina, a onda monsunski pljusak, sve to nas je dočekalo prvog dana na jugu Kine.

Svetsko prvenstvo počinje za dva dana, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subotu, utakmicom između Srbije i Angole od 9.30 po našem vremenu, a Kinezi još uvek vrše poslednje pripreme pred turnir.

U četvrtak je oko GBA međunarodnog sportskog i kulturnog centra, kako se zvanično zove ovo sportsko borilište, poprilična gužva.

Ima građevinskih radnika, ali najviše redara i volontera koji se uvežbavaju za posao koji ih čeka.

U četvrtak popodne domaćin je vršio generalnu probu početka utakmice između Srbije i Angole.

Volonteri su prvo istrčavali na teren simulirajući predstavljanje selekcija, sve sa selektorima, potom su izneli zastave dve reprezentacije na teren, a potom su intonirane i himne obe selekcije.

Začulo se sa ozvučenja "Bože pravde", tako da ne treba očekivati kikseve domaćina na tom planu, kakvi su poslednjih godina znali da se dogode na velikim takmičenjima.

Međutim, ne funcioniše sve besprekorno. Volonteri se muče sa engleskim jezikom, neupućeni su, a nema ni interneta u samoj dvorani.

Biće, kažu, kada počnu utakmice. Taman.

B92 će posle Fošana putovati u Vuhan, gde se pravi nova grupa u kojoj će se ukrstiti po dve najbolje selekcije iz grupa C u kojoj su Španci i naše grupe D.

Od rezultata u toj grupi zavisi nastavak puta Srbije, opcije su Donguan, još jedan grad koji sa Gvangdžuom čini ogromnu južnu pokrajinu Kanton, dok će se završnica Mudobasketa, polufinalni i mečevi za medalju igrati u Pekingu.

Sve aktuelnosti iz Kine moći ćete pronaći na našem specijalu posvećenom Mundobasketu, jednom od tri koje smo spremili za vas.



A. Kovačević

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.