Đaci Matematičke gimnazije osvojili osam medalja

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci Matematičke gimnazije osvojili osam medalja

Na četvrtoj Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi, koja je održana od 1. do 6. septembra, srpsku prestonicu predstavljali su učenici Matematičke gimnazije i osvojili osam medalja u četiri kategorije.
Osmorica đaka Matematičke gimnazije osvojili su medalje iz matematike, fizike, informatike i hemije. Ekipno je tim iz Beograda zauzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugo mesto.

U konkurenciji timova 45 gradova iz 32 zemlje, iz matematike je najbolji bio Miloš Milićev, osvojivši zlatnu medalju, dok je Jovan Toromanović osvojio srebrnu.
Iz fizike je najsjanije odličje beogradskom timu doneo Dobrica Jovanović, a srebro je osvojio Bogdan Rajkov.
Mladen Puzić i Jovan Bengin su iz informatike takođe bili srebrni.
Filip Koldžić je osvojio zlato, a Mihailo Milošević srebro u kategoriji hemije.
Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić, profesori Matematičke gimnazije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BRAVO, ĐACI! Učenici Matematičke gimnazije osvojili čak osam medalja u Moskvi, od toga TRI ZLATNE

Izvor: Blic, 07.Sep.2019

Tim Matematičke gimnazije iz Beograda osvojio je osam medalja na četvrtoj Međunarodnoj olimpijadi metropola koja je održana u Moskvi, a ekipno, naš tim je osvojio drugu nagradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.