Da li menja stav o statusu tzv. Kosova? Stigao odgovor Rusije

Izvor: B92, 24.Okt.2021, 10:49

Da li menja stav o statusu tzv. Kosova? Stigao odgovor Rusije

Moskva -- Rusija odlučno osuđuje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni stava Moskve prema nepriznavanju samoproglašene "Republike Kosovo".

Ta nagađanja su se pojavila nakon što su dvojica saradnika prištinske Kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju Kosova, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Samoproglašene "vlasti Kosova" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i snage koje stoje iza njih ne prestaju da vrše provokacije prema ruskim diplomatama u Republici Srbiji. Čim su saradnici prištinske kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju Kosova, organizovana je bila nova provokacija - puštena je dezinformacija čiji je cilj da se stavi pod sumnju privrženost Rusije rezoluciji SB UN 1244", objavila je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Ona je naglasila da Rusija odlučno osuđuje „takvo destruktivno ponašanje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni ruskog stava prema nepriznavanju samoproglašene "Republike Kosovo", preneo je Sputnjik.

Ranije su prištinski mediji javili da su dvojica zvaničnika ruske Kancelarije za vezu u Prištini, koja su proglašena za "persone non grata", napustila teritoriju Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.