DF: Opozicija da se okupi oko vanstranačke ličnosti

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF: Opozicija da se okupi oko vanstranačke ličnosti

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević preneli su danas u Moskvi zameniku generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergeju Železnjaku da će uložiti sve svoje političke kapacitete kako bi došlo do zajedničkog delovanja opozicije u Crnoj Gori.

"Ovakva poruka je rezultat sve češćih pokušaja i namera pojedinih NATO zvaničnika da razbiju svaku aktivnost na objedinjavanju opozicije, koje bi rezultiralo prevremenim parlamentarnim izborima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopšteno je iz DF-a.

U saopštenju se navodi da su Mandić i Knežević u zvaničnoj poseti Moskvi i da su danas razgovarali sa Železnjakom.

Učesnici sastanka su se saglasili da su predsednički izbori sledeće godine, prava prilika da opozicija ujedinjena oko jednog predsedničkog kandidata, pobedi kandidata DPS-a Mila Đukanovića.

Na sastanku je konstatovano da, imajući u vidu rezultate oktobarskih parlamentarnih izbora, nijedna partija pojedinačno, niti njen lider, ne mogu pobediti Mila Đukanovića na predsedničkim izborima.

"Zbog toga je neophodno da se opozicija u Crnoj Gori okupi oko vanstranačke ličnosti, koju je spreman da predloži DF, kao ubedljivo najjači opozicioni subjekat", navodi se u saopštenju.

Mandić i Knežević upoznali su Železnjaka sa "najnovijom hajkom i progonom koji se poslednjih dana sprovode protiv funkcionera i članova DF-a, a sve sa ciljem zabrane rada ovog najjačeg opozicionog subjekta".

U saopštenju se navodi da su Mandić i Knežević zahvalili Železnjaku, jednom od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, na dosadašnjoj političkoj podršci i otvorenom suprotstavljanju politici intervencionizma, koju sprovode pojedine zapadne ambasade u Crnoj Gori.

"Podsećajući Železnjaka, jednog od glavnih ideologa ruske politike na Balkanu, na predsedničke izbore iz 2013. godine i činjenicu da je tad vanstranačka ličnost kao zajednički kandidat opozicije pobedila kandidata DPS-a, Mandić i Knežević su izrazili uverenje da ovaj predloženi model predstavlja jedini garant za pobedu na predsedničkim izborima u martu 2018", navedeno je saopštenju.

Iz DF ističu da je Železnjak iskazao punu podršku predlogu DF-a o vanstranačkoj ličnosti kao zajedničkom kandidatu opozicije.

"Železnjak je zahvalio liderima DF na posvećenosti u nastojanjima da kroz formu ujedinjenog opozicionog delovanja istovremeno doprinesu daljem razvoju međustranačke saradnje i poboljšanju odnosa Rusije i Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.