Izvor: Politika, 15.Sep.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Opasnost od eskalacije konflikta na Kosovu

MOSKVAAmbasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin upozorio je danas na opasnost od eskalacije konflikta na Kosovu i izrazio nadu da će večerašnja sednica Saveta bezbednosti "sprečiti dramatični i opasni razvoj" .

Sednica Saveta bezbednosti zakazana je na zahtev Srbije koji je podržala i Rusija, tražeći da na "hitnom otvorenom sastanku" učestvuje i predstavnik Vlade Srbije.

Čurkin je za TV Raša Tudej rekao da su albanske vlasti u Prištini u suštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izjavile da su spremne silom da preuzmu kontrolu carinskih punktova na severu Kosova.

"Takve izjave svedoče o tome da veoma dobro razumeju šta rade i da to može dovesti do sukoba i razvoja krize u regionu", kazao je Čurkin.

Po Čurkinovim rečima, "još jedan zabrinjavajući element" jeste to što "sve snage koje se tamo nalaze radi podrške miru, izgleda da podržavaju taj veoma opasni plan albanskih vlasti na Kosovu".

Beta

objavljeno: 15.09.2011
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija upozorava na eskalaciju nasilja na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Sep.2011

Ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin upozorio je danas na opasnost od eskalacije konflikta na Kosovu i izrazio nadu da će večerašnja sednica Saveta bezbednosti "sprečiti dramatični i opasni razvoj"

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rusija: Branimo Srbiju u UN

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2011

Suočavamo se sa mogućnošću veoma opasne eskalacije na Kosovu, jer su vlasti kosovskih Albanaca u Prištini najavile nasilno preuzimanje severnog Kosova, izjavio je danas ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin za televiziju "Raša tudej"...Prema njegovim rečima, u ovoj situaciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.