Član ruske grupe Pusi rajot biće prebačen u Berlin na lečenje

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Sep.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član ruske grupe Pusi rajot biće prebačen u Berlin na lečenje

Član ruskog benda "Pusi rajot" (Pussy Riot) Pjotr Verzilov koji se od utorka nalazi u moskovskoj bolnici, biće prebačen u Berlin na dalje lečenje, izjavila je članica grupe Veronika Nikulšina i dodala da ne usključuje mogućnost da je Verzilov otrovan.

"Pjotr se osvestio, ali i dalje ima halucinacije i delirijume", rekla je Nikulšina i dodala da će Verzilov tokom dana biti prebačen u Berlin.

Verzilov (30) koji ima i kanadsko državljanstvo prebačen je u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u moskovsku bolnicu.

"Uveče je počeo da se oseća loše. Izgubio je vid, vid mu je bio zamračen. Pripisali smo to iscrpljenosti ali se posle pogoršalo, nije mogao da govori, nije me prepoznavao", rekla je tada Nikulšina, inače Verzilovljeva partnerka.

Zabrinutost zbog stanja Verzilova izrazio je i kanadski premijer Džastin Trudo.

"Pusi rajot" je izazvao medijsku pažnju 2012. godine kada je izvela pank molitvu od 30 sekundi u crkvi Hrista spasitelja u Moskvi, tražeći od "Svete Bogorodice da otera (predsednika Rusije Vladimira) Putina s vlasti".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pjotr Verzilov oseća bolje, posle navodnog trovanja

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2018, 13:56

Pjotr Verzilov, Saradnik ruske ženske pank grupe Pusi rajot, protivnika Kremlja, koji je ove nedelje izgubio vid, čulo sluha i nije mogao da hoda zbog navodnog trovanja, oseća se bolje...Nemački list "Bild" da je do oporavka došlo pošto je prebačen u Berlin na lečenje...- Oseća se bolje. Sve...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.