Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski tabloidi zbog Putinove lažne izjave najavili treći svjetski rat

MOSKVA - Britanski tabloidni listovi izazvali su panične reakcija objavljivanjem na naslovnim stranama lažnu izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina kojom savjetuje svojim državljanima da se vrate iz inostranstva, aludirajući time na početak Trećeg svjetskog rata.

Kako navodi "Raša tudej", britanski listovi Dejli Mejl i Dejli Star su najavili Treći svjetski rat na osnovu nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala.

Oni su citirali pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da svoje porodice, uključujući djecu koja studiraju na stranim fakultetima, vrate kući.

Ispostavilo se, navodi RT, da su britanski mediji pogrešno protumačili poziv ruskog predsjednika da se djeca političara da ne upisuju na skupe strane fakultete, već na one ruske.

Pogrešno tumačenje Putinove izjave su prenijeli manji ruski portali nakon čega ih je preuzela britanska tablioidna štampa koja ih je objavila na naslovnim stranama.

Na pitanje da li je tačno da je Putin izjavio da Rusi treba hitno da se vrate iz zapadnih zemalja, portparol Kremlja, Dmitri Peskov je rekao da "prvi put čuje za tako nešto".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panika na Zapadu zbog Putinove izjave

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016

Britanski tabloidi izazvali pravu paniku objavljivanjem na naslovnim stranama "izjavu Vladimira Putina" kojom savetuje svojim državljanima da se vrate iz inostranstva, aludirajući time na početak Trećeg svetskog rata...Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP..Kako navodi "Raša...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.