Boljšoj teatar u novoj sezoni: Opera Don Karlos, Domingo...

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 11:58

Boljšoj teatar u novoj sezoni: Opera "Don Karlos", Domingo...

Moskovski Boljšoj teatar planira da otvori novu, 245. sezonu 6. septembra, operom Ðuzepea Verdija "Don Karlos", a u planovima je i nastup Plasida Dominga, izjavio je danas generalni direktor Boljšog teatra Vladimir Urin.

On je rekao da se zbog epidemije koronavirusa menadžment elektronski dogovorio o planovima za novu sezonu i da je dogovoreno da Verdijeva opera bude izvedena na otvaranju, prenosi Tas.

Balet će otvoriti "Don Kihot" 12. septembra, a dogovoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i nastupi Plasida Dominga 21. oktobra u operi Ðakoma Pučinija "Manon Leskot" i 24. oktobra na gala koncertu sa drugim kolegama.

Urin je kazao da će publika morati da poštuje mere i drži socijalnu distancu i nosi maske.

Kako je rekao, prva polovina sezone biće posvećena 180. godišnjici Petra Čajkovskog, zbog čega će se u tom periodu preferirati njegova dela - baleti "Evgenije Onjegin", "Labudovo jezero", "Krcko oraščić", "Uspavana lepotica".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boljšoj teatar sezonu otvara operom Verdija i nastupom Dominga

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2020

MOSKVA - Moskovski Boljšoj teatar planira da otvori novu, 245. sezonu 6. septembra, operom Ðuzepea Verdija "Don Karlos", a u planovima je i nastup Plasida Dominga, izjavio je danas generalni direktor Boljšoj teatra Vladimir Urin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.