Bivši savetnik Zelenskog: U početku, to je bila munjevita specijalna operacija

Izvor: B92, 24.Jan.2023, 00:42

Bivši savetnik Zelenskog: U početku, to je bila munjevita specijalna operacija

Moskva prvih nekoliko dana sukoba u Donbasu pokušavala da uvede pametne akcije, rekao je bivši savetnik predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič.

"Pokušavali su da vode pametan rat. Prvih pet dana su vodili pametan rat, sa izvođenjem preciznih udara. To je bila takva graciozna, munjevita, lepa specijalna operacija, u kojoj učestvuju "učtivi" ljudi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne nanose nikakvu štetu ni mačetu ni detetu", kaže on i dodaje:

"Likvidirali su vrlo malo ljudi. Nisu ih čak ni likvidirali, već su im predlagali da se predaju, pređu na drugu stranu. Oni nikoga nisu želeli da ubiju. Jednostavno, predajte se. Mi ćemo vas i u muzejima prikazivati, a vi ćete pisati memoare u svojim letnjikovcima".

Ranije je Arestovič izjavio da Ukrajina ne može da pobedi Rusiju. Prema njegovim rečima, sada se stvara istorija kojom Kijev ne upravlja. Dodao je da se u Ukrajini pogoršava politička borba, što će dovesti do vrlo brzog poraza.

On je 17. januara istakao da je napisao ostavku. Na taj način je, prema njegovim rečima, odlučio da demonstrira primer civilizovanog ponašanja.

Tada je portparol ukrajinskog predsednika Sergej Nikiforov izjavio da je kancelarija ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog prihvatila njegovu ostavku sa mesta savetnika.

Ekspert sa Moskovskog državnog instituta međunarodnih odnosa Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zudin je u intervjuu listu "Izvestija" istakao da je izjava Arestoviča o ostavci politički manevar, koji mu služi da proveri da li još uvek ima podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.