Bitka davljenika i sudar jednakih

Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka davljenika i sudar jednakih

Za kraj 11. kola ruske Premijer lige

Bitka začelja i takmaca iz sredine tabele. To je ono što nas očekuje u završnici 11. kola ruskog prvenstva.

Na teren prvo izlaze fudbaleri Amkara i Ska iz Harabovska (16.00), u duelu dva najslabije ofanzive i ekipe u ligi. Doduše, u predstojeći meč oba sastava ulaze posle trijumfa na strani u nacionalnom kupu, što bi moglo da unese neizvesnost u meč.

4309: AMKAR - SKA, 1 (1,65), X (3,45), 2 (6,50) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Amkar je uspeo da se podigne nakon katastrofalnog početka sezone i u poslednja tri kola ima dve minimalne pobede i šest bodova u džepu. Trijumf nad moskovskom Lokomotivom posebno je unela dozu samopouzdanja u redove tima iz Perma. Što je donekle zalečilo rane usled izostanka dvojice ponajboljih igrača - Alekseja Gazilina i Fegora Ogudea.

Ska je posle silnih poraza na početku do bodova stigao tako što je nanizao čak pet remija, od kojih je samo poslednji imao više od po jednog gola na obe strane. Ali za ekipu koja je prvi put u ruskom elitnom društvu to je i očekivano.

Istorija duela ovih klubova ne bi trebalo da bude uzeta u obzir za one koji bi da ovaj par stave na tikete. Jer punih pet godina se Amkar i Ska nisu sastali, a u poslednjih devet sudarili su se samo dva puta.

Gledajući poslednja dešavanja Amkar je favorit i to uz minimalni rezultat. Jer u 23 od poslednjih 25 Amkarovih 25 mečeva na svom terenu padalo je najviše dva gola. Isti slučaj je i u poslednjih pet gostovanja ekipe Ska. Amkar nije uspeo da zatrese mrežu u sedam od poslednjih osam ligaških mečeva kod kuće, a u isto toliko navrata je i poražen.

Ahmat će Rubin dočekati sa željom da ustali formu i vrati se u ritam s početka sezone. Ono što je za domaćina bitno jeste da nije poražen u poslednja tri kola, a pobeda nad moskovskim CSKA vratio je osmehe na lice fudbalera tima iz Groznog.

AHMAT - RUBIN, 1 (2,45), X (3,10), 2 (3,10)

Ni Rubin ne može da se pohvali stabilnom formom, ali to je varljiva kategorija još od finiša prošle sezone. U ovaj meč tim iz Kazanja ulazi posle dva tesna poraza, u kojima nije uspeo da postigne gol.

Interesantno, međusobni okršaji ovih ekipa daju određenu izjednačenost, uz osam remija i po šest pobeda na obe strane. S tim da Rubin nije slavio još od 2015. godine.

Verujemo da bi nerešen ishod bio zadovoljavajući za obe strane.

Premijer liga, 11. kolo:

Subota:

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 0:0

Spartak Moskva - Anži 2:2 (1:0)

/Luiz Adriano 14pen, Melgareho 92 - Samardžić 74, Kacajev 78/

Nedelja:

Ural - Tosno 3:1 (2:0)

/Čanturija 5 penal, Evsejev 9, Bičfalvi 55 penal - Trujić 85 /

Rostov - Lokomotiva 0:1 (0:0)

/Eder 93/

Ufa - Arsenal - Tula 1:0 (0:0)

/Igbun 77/

Krasnodar - Zenit 0:2 (0:2)

/Erohin 30, Poloz 36/

Ponedeljak:

16.00: (1,65) Amkar (3,45) SKA Habarovsk (6,50)

18.30: (2,45) Akhmat (3,05) Rubin (3,15)


*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi otkaz u Primeri!

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2017

Očekivano...Fudbalski klub Viljareal odlučio je da uruči otkaz Franu Eskribi posle očajnog starta sezone..."Žuta podmornica" je u nedelju doživela debakl od Hetafea (4:0) što je bila kap koja je prelila čašu...Viljareal je u zvaničnom saopštenju potvrdio da Eskriba napušta klub i poželeo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.