Besmrtni puk: Srpska truba na ulicama Moskve

Izvor: Mondo, 02.Maj.2017, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Besmrtni puk": Srpska truba na ulicama Moskve

Duvački orkestar Dejana Lazarevića učestvovaće ove godine na manifestaciji „Besmrtni puk“ koja se održava u Moskvi povodom 9. maja, Dana pobede.

Foto: youtube/printscreen

„Besmrtni puk“ — šetnja potomaka onih koji su poginuli u Drugom svetskom ratu — tradicionalno se održava u celoj Rusiji, a samo prošle godine na manifestaciji su se okupilo desetine hiljada Moskovljana, među njima je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je nosio portret svog oca.

Ove godine će moskovskim ulicama prošetati i duvački orkestar Dejana Lazarevića, javlja "Sputnjik". Osnovan je 2002. godine, od tada ima brojne javne nastupe u zemlji i inostranstvu.



Izvor: youtube

Prvi put su nagrađeni godinu dana nakon osnivanja, 2003. godine, kada je Dejan sa svojim orkestrom na Saboru trubača u Guči, dobio Zlatnu trubu. Nakon toga, nagrade su se godinu za godinom nizale jedna za drugom.

"Besmrtni puk" prošetao Beogradom

U Beogradu će šetnja biti organizovana drugi put, kada će učesnici manifestacije ponovo izaći na beogradske ulice sa portretima svojih bližnjih.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.