BEOGRAD MI JE PEČATIRAO SRCE: Na Danima Beograda u Moskvi  slavni Mihalkov ponovo uz Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD MI JE PEČATIRAO SRCE: Na Danima Beograda u Moskvi slavni Mihalkov ponovo uz Srbiju

Delegacija umetnika na čelu sa Ivanom Žigon susrela se sa čuvenim režiserom Nikitom Mihalkovim koji je poznat kao veliki prijatelj srpskog naroda.

Tokom Dana Beograda u Moskvi na otvaranju "Beogradskog kutka" nastupili su "Kosovski božuri" Ivane Žigon, što je sudeći po reakcijama stanovnika Moskve, bio pun pogodak.

Prema rečima prisutnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija je ostavila veliki utisak na Ruse, a Dani Beograda u Moskvi učvrstili su tradicionalno srpsko-rusko prijateljstvo.

Mihalkov je 2015. godine dobio Povelju počasnog građanina Beograda zbog doprinosa afirmacije srpske prestonice, kao i širenju dobrog glasa o Srbiji.

Prilikom prezumanja povelje, slavni režiser je rekao kako mu je Beograd stavio pečat na srce.
Pogledaj vesti o: Ivana Žigon,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaorila se srpska pesma i zaigralo kolo u centru Moskve (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Maj.2017

Dani Beograda u Moskvi održali su se prošle nedelje, a tokom nekoliko dana u ruskoj prestonici predstavljeno je i kulturno nasleđe srpske prestonice. U okviru manifestacije priređene su i srpske igre u centru grada...Tom prilikom hor "Kosovski božuri" otpevali su pesmu "Rusija", dok su oni koji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.