BELORUSIJA PLIVA IZMEĐU SVETSKIH AJKULA: Objavljeni detalji razgovora sa Amerikom i Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 18:22

BELORUSIJA PLIVA IZMEĐU SVETSKIH "AJKULA": Objavljeni detalji razgovora sa Amerikom i Rusijom

Ovo je prvi razgovor nekog američkog zvaničnika sa Minskom od početka nemira

Zvaničnici Belorusije su danas imali dva važna telefonska poziva. Jedan je bio ka Moskvi, a drugi – Vašingtonu. Premijer Roman Golovčenko razgovarao je sa ruskim kolegom Mihailom Mišustinim, dok je ministar inostranih poslova Vladimir Makej obavio telefonski razgovor sa zamenikom državnog sekretara SAD za politička pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dejvidom Hejlom.

Premijeri Rusije i Belorusije su razgovarali drugi put u dva dana.

- Mišustin i Golovčenko su nastavili razgovore o perspektivama rusko-beloruske trgovinsko-ekonomske saradnje. Posebna pažnja je bila posvećena saradnji u energetici i industrijskoj kooperaciji, uključujući automobilski sektor i poljoprivredu - navodi se u saopštenju beloruske Vlade.

Drugi razgovor je obavljen na liniji spoljnopolitičkih resora Belorusije i SAD. Kako je saopštila pres-služba MIP Belorusije, razgovor je inicirala američka strana.

- Sagovornici su razgovarali o postizbornoj situaciji u Belorusiji, razmenili mišljenja o perspektivama dalje bilateralne saradnje. Ministar je zahvalio američkoj strani na stalnoj podršci suverenitetu i nezavisnosti Belorusije - naglašava se u saopštenju.

u Belorusiji. Podsetimo, u Belorusiji već više od nedelju dana traju masovni protesti protiv rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni šef države Aleksandar Lukašenko.  Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila opozicionarka Svetlana Tihanovska. Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.