BBC objavljivao materijal koji propagira terorizam: Moskva istražuje da li je prekršen ruski zakon

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC objavljivao materijal koji propagira terorizam: Moskva istražuje da li je prekršen ruski zakon

Ruski državni medijski regulator saopštio je danas da je BBC objavljivao materijal koji propagira ideje jedne terorističke grupe i da istražuje da li je britanski javni servis prekršio ruski zakon.

- U toku su provere da li internet sajtovi BBC rade u skladu s ruskim zakonom. Do sada je otkriven materijal koji prenosi ideološke principe jedne terorističke grupe - navodi se u saopštenju.

Radi se o citiranju teroriste Abu Bakra al-Bagdadija, lidera Islamske države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ruski medijski regulator precizira da je u toku istraga o tome da li je taj materijal u skladu s normama ruskog zakonodavstva.

Kada je ruska istraga prvobitno najavljena prošlog meseca, BBC je saopštio da se "u potpunosti pridržava ruskog zakona", podseća britanska agencija i dodaje da BBC ima veliki servis na ruskom jeziku, sa sedištem u Moskvi i Londonu.

Роскомнадзор нашёл на сайте Би-би-си материалы с "идеологией террористов" https://t.co/Q5ZL25JTN2 pic.twitter.com/3kABLfimHA

— Радио Свобода (@SvobodaRadio) January 10, 2019

Rusija je prošlog meseca saopštila da pokreće istragu o BBC kao odgovor na pritisak za koji navodi da London vrši na rad medija koji Kremlj finansira u Britaniji.

Mediji su, inače, uvučeni u ljuti spor između Londona i Moskve koji je izbio prošle godine zbog trovanja bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj.

Britanija tvrdi da su ruski tajni agenti izveli bezuspešan pokušaj da ubiju Skripalja koristeći nervni agens, dok Rusija te optužbe negira.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.