Izvor: Radio 021, 31.Dec.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac uhapšen u Moskvi optužen za špijuniranje

Pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) uhapsili su američkog državljana Pola Vilana pod optužnom za špijunažu.

U danas objavljenom saopštenju FSB se navodi da je Vilan uhapšen u petak u Moskvi za vreme "špijunske operacije", ali se ne iznose nikakvi detalji, preneo je AP.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je, takođe bez navođenja detalja, da je o hapšenju Vilana obaveštena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << američka ambasada u Moskvi, iz koje to nisu komentarisali.

Iako za sada nema informacija čime se tačno Vilan bavio, penzionisani oficir FSB Aleksandar Mihajlov je za RIA Novosti rekao da služba nikada ne izlazi u javnost sa saopštenjem o hapšenju ako nema čvrste dokaze.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Oglasila se porodica Amerikanca kojeg je FSB uhapsio pod sumnjom za špijunažu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jan.2019, 18:37

Porodica američkog državljanina kojeg je privela ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) zbog sumnje za špijunažu kaže da je on nevin i da je bio u Moskvi kako bi prisustvovao venčanju. Pol Velan, penzionisani marinac, poslednji put se čuo sa porodicom 28. decembra, stoji u izjavi njegove porodice,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.