Amerika pokušava da zauzme evropsko tržište gasa

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 19:56

"Amerika pokušava da zauzme evropsko tržište gasa"

Moskva -- Rusija osuđuje pozive američkog državnog sekretara Majka Pompea da formira koaliciju protiv Severnog toka 2.

"Vašington pokušava da zauzme evropsko tržište gasa", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Osuđujemo pozive na formiranje nekakve koalicije protiv gasovoda, u koji su nemačke i druge kompanije već uložile milijarde. Takve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjave američkog državnog sekretara samo utvrđuju prave namere Vašingtona koji stremi da nekonkurentnim sredstvima zauzme zapadnoevropsko tržište gasa", rekla je Zaharova.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da Vašington stvara koaliciju kako bi omela završetak izgradnje gasovoda Severni tok 2, podseća Sputnjik. On je rekao da Amerika smatra da projekat predstavlja rizik za Evropu jer postaje zavisna od ruskog gasa, a pretnja je i Ukrajini i sve to "duboko uznemirava mnoge Nemce".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva osuđuje pokušaje formiranja koalicije protiv gasovoda

Izvor: Capital.ba, 24.Sep.2020, 07:45

BANJALUKA – Rusija osuđuje pokušaje SAD da se usprotivi projektu izgradnje gasovoda “Sjeverni tok dva” tako što će formirati koaliciju protiv projekta, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. FOTO: Pixabay Ona je naglasila da su njemačke i druge kompanije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.