SAD proterale 10 ruskih diplomata, ambasador SAD u Moskvi pozvan na teške razgovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 07:15

SAD proterale 10 ruskih diplomata, ambasador SAD u Moskvi pozvan na "teške razgovore"

Rusija će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je danas visokorangirani diplomatski izvor za TAS S.

"Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan", rekao je neimenovani diplomata.

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata.

Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbore 2020. godine i sajber napad za koji američka vlada optužuje Rusiju, prenose agencije.

Napad na softver kompanije Solar Vinds omogućio je hakerima da pristupe hiljadama kompanija i vladinih agencija koje taj softver koriste.

Ambasador SAD u Moskvi pozvan u ruski MIP

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da je neizbežno da Moskva odgovori na nove američke sankcije i pozvalo je ambasadora SAD u Moskvi na, kako navodi Rojters, teške razgovore.

Rusko Ministarstvo ističe da su nove američke sankcije u suprotnosti sa izjavom predsednika Džoa Bajdena da želi da normalizuje odnose sa Moskvom, što je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ranije ove nedelje, preneo je Rojters.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su neprijateljski koraci SAD opasno podigli temperaturu konforntacije između Moskve i Vašingtona i da će SAD morati da plati za narušavanje bilateralnih veza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spremaju se nove sankcije i proterivanje diplomata

Izvor: B92, 15.Apr.2021

Vašington -- Očekuje se da će SAD danas uvesti nove sankcije Rusiji, koje će se odnositi na nekoliko pojedinaca i institucija, zbog navodnog mešanja u predsedničke izbore...Takođe, sankcije će biti uvedene i zbog zlonamernih sajber aktivnosti, rekli su Rojtersu izvori koji su upoznati sa tim...

Nastavak na B92...

SUKOB SVE OŠTRIJI Bajden priprema nove sankcije Moskvi, na udaru pojedinci i firme BLISKI PUTINU

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

SAD će tokom dana uvesti sankcije Rusiji zbog navodnog mešanja u izbore i zlonamerne sajber aktivnosti, a mete će biti nekoliko pojedinaca i entiteta, rekli su Rojtersu izvori upućeni u ovo pitanje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.