Ambasador SAD ove nedelje ponovo u Moskvi

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 22:55

Ambasador SAD ove nedelje ponovo u Moskvi

Američki ambasador u Rusiji Džon Saliven vratiće se u Moskvu ove nedelje, saopštio je danas portparol Bele kuće Ned Prajs.

On je na konferenciji za medije pozdravio povratak ruskog ambasadora Anatolija Antonova u Vašington, prenosi Rojters.

Antonov se posle tri meseca vratio u SAD, nakon što je skoro tri meseca bio na konsultacijama u Moskvi i danas je preuzeo dužnost u Ambasadi.

Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD i Rusije, DŽozefa Bajdena i Vladimira Putina, tokom susreta u Ženevi 16. juna.

Posle toga ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Antonov pozvan je na konsultacije u Moskvu nakon intervjua u kojem je Bajden odgovorio potvrdno na pitanje da li Putina smatra „ubicom".

Američki ambasador Džon Saliven na sugestiju Moskve otputovao je na konsultacije u Vašington 22. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.