Alesejev: Ko poseduje MiG 29 niko ne sme na njegovu granicu

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alesejev: Ko poseduje MiG 29 niko ne sme na njegovu granicu

Ako jedna zemlja u svom naoružanju poseduje MiG 29, onda niko ne sme da posegne za njenom granicom, izjavio je pukovnik Andrej Aleksejev, zamenik načelnika vazduhoplovnog centra u Moskvi.

Ovaj centar danas je posetio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Objašnjavajući u čemu je razlika između MiG 21 i MiG 29, on kaže:

"Razlika je u jednom pokolenju. MiG 21 je iz perioda na granici drugog i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << trećeg pokolenja, dok je MiG 29 blistavi primerak četvrte generacije".

Prema njegovim rečima, MiG 29 ima savršeniji sistem naoružanja, bolje manevarske spobnosti i tri puta veće mogućnosti kada je reč o borbenoj primeni.

U poređenju sa nekim zapadnim avionima, pobednik je uvek bio MiG 29 i ima bolje karakteristike, zaključio je Aleksejev.

Premijer Aleksandar Vučić koji je zajedno sa Aleksejevim obišao šest aviona Mig 29 koji će u martu, kako je najavljeno, stići u Srbiju, je rekao da od nečega gde smo imali bezbroj problema odjednom postajemo prilično snažni, zahvaljujući i poklonu naših prijatelja i onome što možemo da platimo remonte.

Što bi naši pukovnici rekli jedna 29-a je kao 10, 12, 15 - migova 21, dodao je Vučić.

Kako je rekao, pitao je Aleksejeva kada su na nebu sa F 16 ili sličnim avionima kakva je situacija i da je dobio odgovor da sa manevarskim mogućnostima Mig-a 29 niko ne može da se nosi.

"Niko ne može rusku granicu da pređe zbog Mig-a 29 tako neće moći ni srpsku" podvukao je premijer.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.