Albanija proterala ruskog diplomatu, pa moli Rusiju: Nadamo se da će Moskva razumeti

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 19:58

Albanija proterala ruskog diplomatu, pa moli Rusiju: Nadamo se da će Moskva razumeti

Albanska vlada proterala je ruskog diplomatu, zbog navodnog kršenja mera za suzbijanje pandemije koronavirusa, javlja albanski "Top čenel".

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije naložilo je ruskom diplomati Alekseju Krivoševu da za 72 časa napusti tu državu, navodeći da je ruskoj strani od aprila prošle godine skretana pažnja u vezi sa ponašanjem ovog diplomate.

- Uprkos obećanjima, ruski diplomata je nastavio da krši mere * navelo je albansko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova je, istovremeno, izrazilo spremnost za nastavak prijateljske saradnje sa Rusijom, izražavajući nadu da će Moskva "shvatiti razloge koji stoje iza ove odluke".

- Vlada Albanije želi da ojača prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom i žali što je dobra volja obe strane narušena ponovljenim delima ruskih diplomata u Tirani - navodi se u saopštenju albanskog ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija proglasila ruskog diplomatu personom non grata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2021

Albanija je proglasila personom non grata ruskog diplomatu Alexeja Krivoševa.   Vlada u Tirani je naložila ruskom diplomati da napusti zemlju u roku od 72 časova, od trenutka predaje zvaničnog obaveštenja.  Odluka Vlade Albanije odnosi se na činjenicu da ruski diplomata, u nekoliko navrata,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Za Rusiju, proterivanje diplomate iz Albanije ‘provokacija’  

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2021, 13:21

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije reagovalo je nakon odluke Albanije da protera ruskog diplomatu, Alekseja Krivoševa, zbog nepoštovanja mera protiv korona virusa. Kako navode iz tog ministarstva, takav potez “neće ostati bez odgovora”.   Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksander...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.