Adria Airways nabavlja petnaest Sukhoi Superjet 100 putničkih aviona

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Nov.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adria Airways nabavlja petnaest Sukhoi Superjet 100 putničkih aviona

MOSKVA - Ministar industrije i trgovine Ruske federacije Denis Manturov izjavio je danas da su kompanija Sukhoi Civil Aircraft Company i Adria Airways, nacionalna avio-kompanija Slovenije, potpisali pismo namjere za dugoročni najam 15 putničkih aviona SSJ100, prenosi portal Tango Six.

"Isporuke će početi početkom 2019. godine. Letjelice će biti predane kroz ugovor o dugoročnom najmu. Također, obje strane su potpisale >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Memorandum o razumijevanju sukladno kojem će formirati SSJ100-sposobnu organizaciju za održavanje i popravku (MRO) u Ljubljani", stoji u objavi kompanije Sukhoi.

"Zadovoljstvo nam je da smo postali partner kompanije Suhoj. Oni će u potpunosti biti podrška razvojnoj strategiji Adria Airwaysa. Analizirali smo SSJ100 u prethodne dvije godine i zaključili smo da tehničke i operativne karakteristike ove letjelice ispunjavaju naše strateške ciljeve", izjavio je direktor Adrije Holger Kowarsch.

Direktor Sukhoija Rubcov izjavio je da će Adria Tehnika znatno pomoći operativnoj pouzdanosti SSJ100 letjelica u Europi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.