AMERIMA SE OVO NEĆE DOPASTI! Moskva i Pariz ujedinjeni - Putin zahvalio Makronu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 20:48

AMERIMA SE OVO NEĆE DOPASTI! Moskva i Pariz ujedinjeni - Putin zahvalio Makronu

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, sastali su se u Kremlju.

Na početku sastanka Putin je izjavio da se nakupilo mnogo pitanja koja treba da se razmatraju u direktnom formatu, iako se kontakti nisu prekidali.

On je dodao da Rusija i Francuska imaju zajedničku brigu o tome šta se dešava u oblasti bezbednosti u Evropi.

- Vidim koliko napora Makron >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulaže za rešavanje unutarukrajinske krize i drugih bezbednosnih problema i drago mi je što imam priliku da lično o tome razgovaram sa njim - rekao je Putin.

Ruski predsednik zahvalio je francuskom kolegi na učešću njegove zemlje u razvoju principijelnih odluka u oblasti evropske bezbednosti i ukazao na napore Pariza da reši ukrajinsku krizu.

Sa svoje strane, francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da je neophodno da se u pitanju bezbednosti svi ponašaju odgovorno i da je dijalog neophodan.

Prema njegovim rečima, ukrajinsko pitanje je veoma važno. Razgovaraćemo o njemu i o drugim temama, nadam se da ćemo uspeti da pronađemo odgovor za celu Evropu, istakao je francuski lider tokom razgovora sa Putinom.

Istovremeno, Makron je kao glavno sredstvo za postizanje stabilnosti i bezbednosti u Evropu nazvao dijalog sa Moskvom.

- Tokom proteklih razgovara nekoliko puta smo razmenjivali mišljenja telefonom i uprkos krizi, uspeo sam da razgovaram i sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u vezi sa tom zemljom, kao i da koordiniram sa mnogim evropskim saveznicima, Britancima, Amerikancima, Kanađanima - naveo je francuski lider.

Prema njegovim rečima, današnji pregovori u Kremlju pokrenuće deeskalaciju situacije oko Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.