Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2020, 05:24

Tradicija uvek ispred arapskih para: Montevideo u nadoknadi pripao Vonderersima (VIDEO)

Paulo Lima šokirao Siti kasnim golom

Možda nikada neće postati veliki derbi ili klasik urugvajskog klupskog fudbala, ali gradski okršaji Sitija i Vonderersa će, ako ništa drugo, bar zbog tog lokalnog šmeka nositi tu posebnu draž.

Ovo je još jedna od onih priča kako je tradicija pobedila novac. Vonderersi su šokirali Siti, inače klub u vlasništvu Siti Fudbal Grupe (CFG) koja kontroliše Mančester Siti i niz timova širom planete, golom u nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vremena za konačnih 2:1 (1:0)!

Vonderersi verovatno nisu mogli da požele boljeg rivala da uzmu prvenac u Intermediju, kako se naziva drugi deo prvenstva Urugvaja između Aperture i Klausure, nego protiv gradskog rivala i to još na njegovom stadionu. Pa mu još na sve to nanese treći uzastopni poraz.

Koliko samo stvari može da promeni jedan gol! A onaj Paula Lime u prvom minutu nadoknade značio je sve Vonderersima koji su u transu slavili pobedu nad Sitijem koji sada već osam utakmica ne zna za trijumf.

Utakmica kao takva nije bila naročito reprezentativna, jer su golovi padali posle grešaka odbrane, ali je bar su se mreže tresle i to je svima bilo najvažmnije. Gosti su do vođstva stigli u 36. minutu kada je Mauro Mendez krunisao dobru igru Vonderersa.

Ipak, u nastavku kao da je postojao samo jedan tim. Siti je krenuo u totalnu ofanzivu i igrači Pabla Marinija su stvarali šanse kao na traci. Otormin i Del Prete su prvi zapretili i uneli nemir u odbranu Vonderersa pre nego što je Kokaro glavom zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Hozea Alvareza u 83. minutu.

Sve je mirisalo na remi, ali tako nije razmišljao i Paulo Lima. Štoper gostiju napravio je pravu pometnju u kaznenom prostoru domaćina i u prvom minutu dodatog vremena oteo i onaj jedan bod za koji se Siti držao kao za slamku spasa.

URUGVAJ 1, INTERMEDIO - 3. KOLO

Nedelja

Montevideo Siti - Montevideo Vonderers 1:2 (0:1)

/Kokaro 84 – Mendez 36, Lima 90+1/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.