Šarčević u Plandištu i Sečnju - modernizovati kabinete prirodnih nauka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević u Plandištu i Sečnju - modernizovati kabinete prirodnih nauka

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas OŠ "Dositej Obradović" u Plandištu i srednju školu "Vuk Karadžić" u Sečnju.

"Posebno se radujem što se vidi da je škola renovirana i opremljena kao i škole u nekim drugim sredinama poput Beograda ili Novog Sada. Vodimo brigu o opremanju biblioteka, kabineta, obuci nastavnika da kompletno obrazovanje bude na visokom nivou", rekao je Šarčević tokom obilaska OŠ u Plandištu.

Najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da će u narednom periodu staviti akcenat na osavremenjavanje kabineta za biologiju, hemiju i fiziku.

Ministar je obišao kabinet za informatiku, salu za fizičko i kuhinju, nakon čega je dao intervju za školski list "Zujalica".

U okviru srednje škole u Sečnju "Vuk Karadžić" nalazi se opšta gimnazija, kao i smer automehaničar i tehničar grejne i rashladne tehnike. Ministar je posetio radionicu, biblioteku, salu za fizičko, a potom razgovarao sa zaposlenima i učenicima.

Mladen Šarčević je istakao da u sredinama kao što je Sečanj je potrebno da bude fleksiblinije obrazovanje.

"Ne možete iz godine u godinu forsirati iste smerove, jer se tržište zasiti i dolazi do depopulacije i gašenja odeljenja. S druge strane ne mogu se deca školovati samo za neproizvodna zanimanja, jer neće imati zaposlenje. Mislim da moramo da se pozabavimo zahtevima tržišta. Izuzetno mi je drago što razvijate učeničko zadrugarstvo", istakao je ministar Mladen Šarčević tokom boravka u Sečnju.
Pogledaj vesti o: Mladen Obradović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šarčević: Akcenat na osavremenjivanju kabineta za biologiju, hemiju i fiziku

Izvor: Danas, 24.Okt.2019

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će se u narednom periodu staviti akcenat na osavremenjivanje kabineta za biologiju, hemiju i fiziku, saopštilo je to ministarstvo. Članak Šarčević: Akcenat na osavremenjivanju kabineta za biologiju, hemiju i fiziku...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.