Od novca za početak posla kupovali automobile

Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Feb.2010, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od novca za početak posla kupovali automobile

BEOGRAD - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da su podnete krivične prijave protiv više od 40 osoba zbog nenamenskog trošenja kredita za početnike u biznisu.

Dinkić je pozvao tužilaštvo da što pre razmotri te krivične prijave i najoštrije kazni one koji su zloupotrebili taj novac.

- Nije fer da se od ljudi koji imaju šansu da zaposle radnike i pokrenu proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oduzima novac, da bi neko kupovao automobile i nanamenski trošio sredstva - rekao je Dinkić prilikom obilaska fabrike "Lav kolekšn" iz Grocke, koja je dobila start-ap kredit.

Ministar je najavio da će Nacionalna agencija za regionalni razvoj pojačati kontrolu trošenja tih kredita, a biće predloženo i Vladi Srbije da se u to uključi i Nacionalna služba za zapošljavanje, jer je dosada odobreno oko 7.000 start-ap kredita.

Dinkić je dodao i da je od ukupnog broja kredita u tri odsto slučajeva bilo nenamenskog trošenja novca i da je mnogo više bilo pozitivnih primera, kao što je preduzeće "Lav kolekšn", koje se bavi proizvodnjom dečije odeće.

Zamenik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj Goran Džafić rekao je da je kontrolom utvrđeno da je novac iz kredita za početnike nenamenski trošen na kupovinu automobila i stanova i letovanja i dodao da je najkritičnije bilo u firmama koje su uzimale novac, gasile preduzeća i taj novac uredno vraćale.

- Postoji sumnja da su to fantomske firme i da je novac služio za davanje pozajmica s kamatama većim od jedan odsto, koliko su bile kamatne stope na start-ap pozajmice-kazao je Džafić.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je kazao da su zbog toga kamate na kredite za početnike ove godine povećane na 2,5 odsto godišnje.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivične prijave zbog nenamenskog trošenja kredita

Izvor: EMportal, 22.Feb.2010

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio danas da su podnete krivične prijave protiv više od 40 osoba zbog nenamenskog trošenja kredita za početnike u biznisu.

Nastavak na EMportal...

Prijave protiv 40 osoba zbog nenamenskog trošenja kredita

Izvor: Blic, 22.Feb.2010

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da su podnete krivične prijave protiv više od 40 osoba zbog nenamenskog trošenja kredita za početnike u biznisu...Dinkić je pozvao tužilaštvo da što pre razmotri te krivične prijave i najoštrije kazni one koji su zloupotrebili taj novac..."Nije...

Nastavak na Blic...

Krivično zbog "lažiranja kredita"

Izvor: B92, 22.Feb.2010

Beograd -- Podnete su krivične prijave protiv više od 40 osoba koje su nenamenski trošile sredstva iz kredita, kaže ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić...On je rekao da se to odnosi na nenamensko trošenje kredita za početnike u biznisu i pozvao tužilaštvo da što pre razmotri...

Nastavak na B92...

Krivično zbog “lažiranja kredita”

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2010

BEOGRAD, Podnijete su krivične prijave protiv više od 40 osoba koje su nenamjenski trošile sredstva iz kredita, kaže ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. On je rekao da se to odnosi na nenamjensko trošenje kredita za početnike u biznisu i pozvao tužilaštvo da što prije razmotri...

Nastavak na Capital.ba...

Dinkic: Ove godine 2.000 kredita za pocetnike

Izvor: Economy.rs, 23.Feb.2010, 04:37

Ministar ekonomije Srbije Mladan Dinkic izjavio je danas da bi ove godine trebalo da bude odobreno oko 2.000 kredita za pocetnike u biznisu.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.