Dragin: Izjave Dinkića paušalne

Izvor: Politika, 11.Feb.2011, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin: Izjave Dinkića paušalne

BEOGRAD – Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da su ocene potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da treba da bude smenjen paušalne izjave ali i da je spreman da podnese ostavku ako se to od njega bude tražilo.

„Mogu samo da podržim premijera Srbije Mirka Cvetkovića koji je rekao: Ko se umorio i ko nema elana da radi ne mora više da radi i može da sedne na klupu”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Dragin novinarima u Beogradu povodom izjave Dinkića da je trebalo da bude smenjen već kod prve nestašice, kakva je bila nestašica mleka.

On je dodao da mu „ministarska fotelja nije srasla za leđa i da je uvek spreman da razduži stolicu, ukoliko se to od njega bude tražilo”.

Dragin je kazao da je 2007. godine Srbija izvozila 1,3 milijarde dolara hrane i imala suficit od 300 miliona dolara a da danas u vreme najveće ekonomske krize i u situaciji kada ne postoje carina kojima se štiti domaće tržište, Srbija izvozi preko 2,5 milijarde dolara poljoprivrednih proizvoda i ima rekordan suficit od milijardu dolara.

„Mi imamo rezultate”, kazao je Dragin i dodao da su ocene Dinkića paušalne izjave koje se tiču opšteg stanje bez jasnih činjenica šta je to Ministarstvo loše uradilo.

Upitan da prokomentariše izjavu Dinkića da su ministri iz Demokratske stranke (DS) poltroni i ljubomorni, Dragin je kroz smeh odgovorio: „Dragi moji, ako vi mislite da sam ja jedan od tih, šta da vam odgovorim”.

Na isto pitanje, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je upitao novinara da li ozbiljno postavlja to pitanje.

„Ima li neko ozbiljno pitanje, pošto je zemlja u ozbiljnoj krizi, da se ne bavimo tim tabloidnim novinarstvom. Nije pijaca mesto na kome se priča o tome, ne treba da ministri iz vlade u medijima raspravljaju, postoje za to institucije sistema”, rekao je Đilas, koji je potpredsednik DS-a.

Dragin i Đilas otvorili su danas izložbeni prostor tradicionalnih proizvoda „Domaći dućan” na pijaci Zeleni venac u Beogradu.

Beta

objavljeno: 11.02.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.