Dinkić: Zabraniti povratak VAC-a u Srbiju

Izvor: Glas javnosti, Beta, 23.Jun.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Zabraniti povratak VAC-a u Srbiju

BEOGRAD - Nemačkoj medijskoj grupi Vac (WAZ) treba zabraniti povratak na srpsko tržište, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić!

 "Ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme Novosti, posle ružnih reči koje su uputili na račun naše zemlje i poruke da se povlače iz Srbije, onda im treba javno zabraniti da se vrate", kazao je Dinkić za beogradske medije. On je rekao da će o VAC-u razgovarati i sa predsednikom Srbije Borisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tadićem i zamenikom premijera Ivicom Dačićem, i da će njegov stav biti da se VAC-u zabrani povratak na srpsko tržište, čak i ako to sada budu želeli.

 "Bodo Hombah je u svom pismu javno rekao da se VAC povlači iz Srbije. Posle takvog njegovog obraćanja, VAC-u nije mesto u Srbiji! Potpuno je neshvatljivo da sada zakulisno pokušavaju da se vrate na naše medijsko tržište. Nemoralno bi bilo da, posle svega, preuzmu i neke lokalne novine, a kamoli Večernje novosti", navodi Dinkić.

Ministar ekonomije je dodao i da je dobro da ostale nemačke kompanije vole Srbiju, ulažu u nju i zapošljavaju građane.

 "Kada bilo ko objavi da odlazi iz Srbije jer nije zadovoljan poslovanjem ovde i pritom iznosi ružne reči na račun naše zemlje, zbog bilo čega, onda neka mu je lepa kuća", kazao je potpredsednik vlade.

Portparol grupacije VAC Paul Binder juče potvrdio je da je ta kompanija preuzela društvo Ardos Holding GmbH iz Salcburga i da nastoji da "na osnovu pravno važećeg ugovora sa jednim srpskim privrednikom preuzme i druga dva društva koja takođe imaju učešće u Novostima". Advokati tri kompanije koje imaju većinski udeo u Novostima su danas naveli i da je VAC uspeo da se "bez dostavljanja potrebne dokumentacije" registruje kod nadležnog suda u Salcburgu kao stoprocentni vlasnik društva Ardos Holding i time posredno stekne vlasništvo nad 24,89 odsto akcija Novosti. VAC je prošle nedelje najavio povlačenje iz Srbije.

Dinkic je u pravu da VAC-u treba zabraniti povratak u Srbiju zbog kleveta i laznih obecanja. Mozda je VAC bas od Dinkica naucio kako se u Srbiji treba ponasati.

Ako nastave ovako, veliko-demokratski-djiberi nece ostaviti nista svojoj deci u nasledstvo. Sve ce biti nemacko i britansko. Prava kolonija.

Beko i kompanija oko njega je mislila da samo oni umeju da igraju prljavo, medjutim udarili su na jos spremnijeg tako da ce da izvisei Beko i svi koji su umislili da su vlasnici.A vlasnik je onaj ko da pare i prvi se upise u registar.Tako da ce ovo za Beka biti jos jedna skola, ako se oporavi od troskova koje mu sada budu napakovani.

Sta je ovome Dinkicu. Ne dao mi bog, ako ovako nastavi jos cu glasati za njega. Samo da sa revera skinu onu znacku

Moj savet je da izbace sve belosvetske bandite i naprave fondove preko kojih ce dijaspora da preuzme sve kompanije koje su pokupovane od strane belosvetske mafije i vrate ih u ruke zemlji i narodu.

Satrid, Cementare, rudnici, voda i svo ostalo strateski vazno za zemlju moraju pod hitno da se vrate nazad u domace vlasnistovo

Kako da se zabrani kompaniji da posluje - jao sto ste nerazumni ljudi (pocev od Dinkica). Ili se vladi zaista sve moze ...

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Zabraniti povratak WAZ-a u Srbiju

Izvor: EMportal, 23.Jun.2010

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da nemackoj medijskoj grupi WAZ treba zabraniti povratak na srpsko tržište.

Nastavak na EMportal...

Bitka za „Novosti": Sukob Dinkića i Bode Hombaha!

Izvor: Press, 23.Jun.2010

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije izjavio je da bi posle najave VAC-a da se povlači iz Srbije bilo „potpuno nemoralno" da ova nemačka kompanija postane vlasnik „Večernjih novosti"! On je istakao da ukoliko se ispostavi da VAC zakulisnim radnjama...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.