Dinkić: Dačić je obmanuo javnost, strahuje za mesto premijera!

Izvor: Press, 30.Jul.2013, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Dačić je obmanuo javnost, strahuje za mesto premijera!

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je da je premijer Ivica Dačić obmanuo javnost i da je predlažio uklanjanje te stranke iz vlade zato što se plaši izbora.
 "Nisam ja poremetio odnose sa njim. On se boji za svoju poziciju premijera, imajuću u vidu podršku koju ima Aleksandar Vučić. On vidi Vučića kao suštinskog premijera ali on želi da formalno bude premijer, kako je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao, barem još neko vreme", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare.
 Dinkić je rekao da mu je Dačić saopštio da je njegovo premijersko mesto ugroženo, ukoliko ne bude promene na čelu ministarstva finansija, jer ukoliko se naprednjacima da i ministarstvo finansija i ministarstvo privrede, neće biti izgovora za raspisivanje prevremenih izbora.  
"Debatovali smo sinoć četiri sata jer ja nisam mogao da pronađem veliku vezu između mog napuštanja ministarstva finansija i njegovog ostanka na mestu premijera", rekao je Dinkić.
Dinkić je na konferenciji za novinare izjavio da je saradnja sa Dačićem i Vučićem bila korektna do početka razgovora o rekonstrukciji i da je  nastavila da bude korektna sa Vučićem.
"Vučić je tokom sastanka napomenuo da je imao dobru saradnju sa mnom, kao i uspešne zajedničke projekte. Vučić je takođe imao suprotan stav od Dačića i nije želeo da napustim mesto ministra finansija", rekao je Dinkić.
Dinkić je naglasio da su mu Dačić i Vučić ponudili da preuzme potpredsedničko mesto u Vladi i jedan resor i da Suzana Grubješić bude glavni pregovarač sa EU, a ne da je to on tražio.
"Tokom sastanka sam im rekao da prihvatam da ustupimo ministarstvo finansija i da prihvatam njihov predlog, uz to da vodim ministarstvo saobraća", dodao je Dinkić.
Dinkić je rekao da ne želi da bude fikus u Vladi, da on samo želi da radi, i da ukoliko gledaju na njega kao na ukras, onda mu pozicija u vladi i ne treba.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dinkić: Dačić obmanuo javnost, plaši se izbora!

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2013

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas da je premijer Ivica Dačić obmanuo javnost i da je predložio uklanjanje te stranke iz vlade zato što se plaši izbora...„Nisam ja poremetio odnose sa njim. On se boji za svoju poziciju premijera, imajuću u vidu podršku koju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.