Ostali ste bez goriva? Mitsubishi Engelberg Tourer koncept može da se napuni uz pomoć solarnih panela

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 01.Apr.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostali ste bez goriva? Mitsubishi Engelberg Tourer koncept može da se napuni uz pomoć solarnih panela

Najnoviji koncept automobil ovog japanskog proizvođača je Engelberg Tourer, avanturistički terenac koji će svoju premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine.
Engelberg Tourer je plug-in hibrid sa 2,4-litarskim benzinskim motorom. Ovo je ujedno i najrealističniji deo vozila.
Ovaj automobil predstavlja sistem super kontrole sva četiri točka (Super All-Wheel Control, S-AWC), koji konstantno prilagođava elektronske sisteme za pomoć pri vožnji, kao što su ABS, kontrola prijanjanja i kontrola stabilnosti, kako bi pomogao vozaču da izbegne udes.
U kompaniji Mitsubishi kažu da ovaj plug-in hibridni terenac može da pređe do 70 kilometara koristeći samo električni pogon, prema evropskom WLTP testu.

Mitsubishi takođe nudi i ekološku opciju za punjenje baterija. Engelberg Tourer predstavlja „Dendo Drive House“ sistem koji uključuje solarne panele, dvosmerni punjač i stacionarnu kućnu bateriju. Vlasnik bi u teroriji mogao da puni i svog terenca i kućnu bateriju koristeći solarne panele – u potpunosti zaobilazeći struju iz elektroenergetske mreže.

1 od 7






























To štedi novac i moglo bi potencijalno da smanji emisiju štetnih gasova (vlasnici ne moraju da brinu o tome da li struja koju koriste da napajaju svoje vozilo dolazi iz termoelektrane koja koristi ugalj).
Zbog toga što je Dendo Drive House punjač dvosmerni, automobil i stacionarna baterija mogu i da oslobađaju električnu energiju da napajaju kuću kada nestane struje, kaže Mitsubishi. Nissan takođe eksperimentiše sa ovom tehnologijom, koju neki zovu „vehicle-to-grid“ ili kraće „V2G“ tehnologija.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.