Mitsubishi se vraća na tržište kamioneta u SAD

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi se vraća na tržište kamioneta u SAD

Dobri rezultati tržišta kamioneta u SAD privukli su pažnju Mitsubishija.

Pik-apovi su jedan od najbolje prodavanih segmenata na američkom tržištu, štaviše, najprodavaniji modeli su Fordova F serija.

Japanski proizvođač navodno namerava da se vrati u ovaj segment u SAD i proširi svoju ponudu automobila sa putničkih i na "pik-apove".

Iako nema navoda sa kojim modelom bi Mitsubishi nastupio, izvesno je da bi to bio Triton, koji se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugim svetskim tržištima prodaje pod imenima L200 i Strada.

Triton je vrlo konkurentan Ford Rangeru na ostalim tržištima, posebno u Velikoj Britaniji, pa bi bilo zanimljivo videti kako bi se "nosio" s njim na njegovom terenu.

Naravno, ukoliko Triton zaista uđe na ovo tržište, realno je očekivati i da Nissan nastupi sa Navarom kao zamenom za Frontier, s obzirom da je najavljeno da će dve japanske kompanije koje posluju u okviru iste alijanse sa evropskim Renaultom razviti svoje pik-apove na istoj platformi.

Tržište kamioneta u SAD postaje sve interesantnije, nedavno je na Sajmu automobila u Njujorku svoj novi pik-ap Tarok namenjen za SAD predstavio Volkswagen.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi,   Ford

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.