Mitsubishi odbacuje optužbe za prevaru na testu izduvnih gasova

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi odbacuje optužbe za prevaru na testu izduvnih gasova

Japanski proizvođač automobila nalazi se pod istragom nemačkih nadležnih organa zbog mogućeg korišćenja ilegalnih uređaja na svojim dizel modelima.

Mitsubishi je u odgovoru na optužbe rekao da je motore koji su pod istragom proizvela i isporučila grupa PSA.

Francuski proizvođač automobila potvrdio je za Rojters da su dotični motori njihovi, ali je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su oni pravilno homologovani na svakom tržištu na kome se prodaju.

Tokom prošle nedelje vlasti su obavile pretres 10 lokacija u Nemačkoj, uključujući Frankfurt, Hanover i Regensburg. Ove tri lokacije pripadaju kompaniji Continental, za koju se navodi da je svedok saradnik u istrazi.

Mitsubishi je rekao da će sprovesti sopstvenu unutrašnju istragu u vezi s tim pitanjem, kao i da već u potpunosti sarađuje sa nemačkim vlastima.

"Do sada nismo pronašli razlog da verujemo da postoji bilo kakva prevara za koju sumnjaju vlasti u Frankfurtskom javnom tužilaštvu", rekao je u izjavi japanski proizvođač automobila.

Inače, istraga je fokusirana na Euro 5 i Euro 6 motore u Mitsubishi modelima koji su proizvedeni posle 2014. godine, a prevashodno se misli na dizel 1.6 i 2.2-litarske motore sa četiri cilindra.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mitsubishi odbacuje optužbe za prevaru na testu izduvnih gasova

Izvor: AutoBlog, 01.Feb.2020, 02:21

Japanski proizvođač automobila nalazi se pod istragom nemačkih nadležnih organa zbog mogućeg korišćenja ilegalnih uređaja na svojim dizel modelima. Kako prenosi B92, Mitsubishi je u odgovoru na optužbe rekao da je motore koji su pod istragom proizvela i isporučila grupa PSA. Francuski proizvođač...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.