Džošua vratio titulu posle 12 rundi sa Ruizom

Izvor: RTS, 08.Dec.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džošua vratio titulu posle 12 rundi sa Ruizom

Britanac Entoni Džošua novi je šampion sveta u teškoj kategoriji, u verziji VBA, VBO, IBF i IBO, pošto je posle 12 rundi bio bolji od Endija Ruiza u Rijadu. Džošua vratio titulu koju je izgubio od istog protivnika u junu ove godine.
Tresla se gora - rodio se miš. Mnogo su ljubitelji boksa očekivali od duela Entonija Džošue i Endija Ruiza, ali je na kraju viđena taktička borba u kojoj je Britanac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladao rivala i vratio titulu šampiona sveta.

Džošua nije ovoga puta ponovio grešku iz juna, kada je bio neoprezan i dozvolio Ruizu da mu preotme pojaseve.
Stekao je prednost u početnim rundama, do kraja boksovao izuzetno oprezno i održavao prednost, koja mu je donela pobedu sudijskim glasanjem.
Britanac je boksovao taktički, nije dozvoljavao rivalu da mu uđe u klinč, na kraju odlukom sudija vratio titulu u četiri kategorije - VBA, VBO, IBF i IBO.
Džošui je ovo bila 23. pobeda u 24. meču karijere, a Ruiz je zebeležio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.
Posle ovakvog ishoda, izvesno je da nas u skorije vreme očekuje i treći duel dva boksera, pošto Džošua uopšte nije bio dominantan protiv Ruiza, kao što su mnogi očekivali.
Pogledaj vesti o: Miss sveta

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruiz je bivši, Džošua vratio titule! (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Dec.2019

Spektakl u Rijadu vredan 100miliona dolara u znaku Entonija Džošue, Ruiz ostao bez titula!..Novi šampion u teškoj kategoriji, u WBA/WBO, IBF i IBO verzijama je Britanac Entoni Džošua...On je večeras pred oko 15.000 gledalaca u Rijadu savladao branioca titule, Meksikanca Endija Ruiza posle 12 rundi,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.