Vučić o presudi Miškoviću: Evo nek tajkuni vode državu

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o presudi Miškoviću: Evo nek tajkuni vode državu

Beograd -- Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno, kaže predsednik Vučić nakon oslobađajuće presude Miroslavu Miškoviću.

Vučić je to rekao za "Novosti", posle odluke Apelacionog suda koji je Miroslava Miškovica pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća izvlačeći novac iz njih.

Osim toga, Miškoviću će suđenje za utaju poreza biti ponovljeno.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Apelacioni sud je potvrdio i oslobađajuće presude za sina vlasnika "Delta holdinga" Marka Miškovica i Mila Đuraškovica, koji su takođe bili optuženi za ispumpavanje novca iz putarskih firmi. I njima se ponovo biti suđeno za utaju poreza.

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je sudsko veće ovu odluku donelo jednoglasno.

Osim toga, u obrazloženju se navodi da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a "oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivrečni".

Vlasnik "Delta holdinga" osuđen je u junu 2016. prvostepenom presudom Specijalnog suda na pet godina zatvora i osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku u utaji oko tri miliona evra poreza.

Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Mera invest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.