Uplaćena kaucija za Miškovića

Izvor: RTS, 22.Jul.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uplaćena kaucija za Miškovića

Branioci vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića dostavili Specijalnom sudu dokaz da je dat nalog za transfer novca za njegovo jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti, ali će sud tek sutra sud dobiti izveštaj o uplati.

Specijalnom sudu je dostavljen dokaz da je dat nalog za transfer 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti za jemstvo vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Miškoviću. Ipak, sud će tek sutra dobiti izvod iz banke da je novac uplaćen. 

Sud će sačekati da dobije zvaničan izveštaj, odnosno izvod iz banke da je novac uplaćen na račun suda, nakon čega će preduzeti ostale zakonske radnje, shodno rešenju kojim je određeno jemstvo, saopšteno je iz suda.

"Izveštaj o promenama na stanju računa sud uvek dobija naredni dan, za uplate izvršene prethodnog dana", napominje se u saopštenju.

Ranije je "Delta holding" saopštio da je pre podne uplaćeno jemstvo za puštanje predsednika te kompanije Miroslava Miškovića iz pritvora, u visini od 12 miliona evra u dinarskoj protivrednosti.

Advokat Miroslava Miškovića Zdenko Tomović rekao je da je u 10 časova svih 12 miliona eura u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije, položeno na račun jemstva.

"Odmah zatim je i dostavljen originalni i važeći pasoš Miroslava Miškovića, pored toga dostavljen je dokaz da je novac uplaćen i ne samo to -dostavljen je i dokaz da je novac legao na račun Višeg suda u Beogradu i taj dokaz se nalazi u rukama suda", istakao je Tomanović.

Vlasnik Delta holdinga mogao bi tako, nakon sedam meseci i 10 dana pritvora, sutra da bude pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Pošto dobije dokaz o uplati, predsednik sudskog veća će doneti rešenje o ukidanju pritvora i proslediće ga upravi Okružnog zatvora sa naredbom da se Mišković pusti na slobodu.

Tada počinje procedura otpuštanja koja može da traje sat ili dva, i podrazumeva između ostalog, lekarske preglede, predaju papira i razduživanje stvari

Pre izlaska iz pritvora vlasnik Delte mora da da sudu izjavu da se neće kriti i da neće izbegavati prijem rešenja i dokumenata koja su u vezi sa sudskim postupkom.

Mišković je u pritvoru od hapšenja 12. decembra prošle godine.

Jemstvo od 12 miliona evra, je najviši ikad određen iznos u srpskom pravosuđu, čak 12 puta viši nego što je uplatio dosadašnji rekorder nekadašnji predsednik FSS-a Zvezdan Terzić od milion evra.

Miškoviću je, takođe, odlukom suda određena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski Venac, svakog prvog radnog dana u mesecu, uz privremeno oduzimanje pasoša.

Protiv ovog rešenja Tužilaštvo za organizvani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, ali žalba ne zadržava izvršenje rešenja.

Pošto Mišković izađe iz pritvora, u ovom predmetu samo vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković ostaje u pritvoru. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Delta uplatila 12 miliona evra, Mišković sutra na slobodi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2013

Branioci vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića dostavili su danas Specijalnom sudu dokaz da je dat nalog za transfer novca za njegovo jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti, ali će tek sutra sud dobiti izveštaj o uplati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.