Mišković: Šteta što je odložena Nobelova nagrada, nemam pasoš

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković: Šteta što je odložena Nobelova nagrada, nemam pasoš

Beograd -- Najopasnije za jedno društvo jeste da nema pravila. Zato bez pravosuđa, nema države, rekao je Miroslav Mišković na promociji autobiografske knjige "Ja, tajkun".

Mišković je objasnio da je knjigu želeo da napiše, pored ostalog, i zato da se srpska istorija poslovanja i privrede ne prepusti onome šta su pisali tabloidi, pa da se za "20, 50 ili 100 godina" izvlače njihovi tekstovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao činjenica.

Kako je rekao, knjiga pre svega bavi njegovim putem do poslovnog uspeha, a manje politikom iako, kaže, zna da to ljude najviše zanima.

"Želeo sam da pokažem istinu. Ovo je prikaz koji treba da ostane trajno, jer ima istorijski značaj za budućnost Srbije. Imamo dosta knjiga o ekonomiji, međutim ja sam hteo da napišem kako se to operativno radi", kazao je Mišković.

Prvi čovek Delte rekao je da nije sramota nešto ne znati, ako ste kadri da to priznate i platite ljude koji, pak, znaju, zato su menadžeri tu da znaju. O tome da je učestvovao u pljačkaškim privatizacijama rekao je:

"Privatizaciju smo shvatili ozbiljno. Nijedna privatizovana kompanija nije propala, nijednog radnika nismo otpustili zato što je višak...Govorili su da nisam platio porez u firmi svog sina u trenutku kada je Delta u državni budžet uplatila toliki iznos", rekao je.

Kako je rekao, oduvek je govorio da ukoliko rešimo ekonomiju, automatski će da radi sve dobro, međutim demantovao je sam sebe.

"Iskustvo koje sam stekao na sudu pokazalo mi je da bez pravosuđa nema države. Delta više ne juri visinu profita , nego sigurnost profita, zato se i okrećemo EU", rekao je on i zamolio medije da se više bave privrednim, a manje političkim temama.

"Mali privrednici imaju hiljade problema, ali o njima niko ne priča. Ne možete o privredi ništa da čujete. Bavite se privredom, ima mesta za politiku", dodao je.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.