Mišković bez političkog uporišta

Izvor: B92, 19.Sep.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mišković bez političkog uporišta"

Beograd -- Miroslav Mišković više nema političku podršku koju je nekada imao, kaže njegova doskorašnja poslovna partnerka Milka Forcan u novoj emisiji B92 "Između redova".

Forcanova kaže da je iz kompanije Delta otišla posle dugogodišnjih nesporazuma, a kaže da je moguće da je sada želja Miroslava Miškovića da ona bude uhapšena.

Sukob sa Miškovićem, uprkos spekulacijama, nema političku pozadinu, rekla je Forcanova u intervjuu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jugoslavom Ćosićem i tvrdi da njen doskorašnji poslovni partner više nema uporište u politici.

"Ja naravno nemam političare iza sebe, ali to nije ni bitno - mnogo je bitnije da li je on ima u ovom trenutku. Mislim da je on nema na onaj način na koji je nekada imao", rekla je ona.

Iz kompanije Delta, tvrdi, nije otišla zbog jednog razlaza ili svađe, već razilaženja sa Miroslavom Miškovićem po brojnim pitanjima koja traju već tri godine.

Kaže da je scenario i pritisak koji je na nju primenjen istovetan onome na nekadašnjeg direktora C marketa Slobodana Radulovića koje je on naveo u pisanom obraćanju javnosti - najpre podnošenje krivične prijave, potom blaćenje u medijima pa onda hapšenje.

"Nekoliko godina kasnije, ja saznajem da ide krivična prijava i Delta saziva konferenciju sa jedinim ciljem da prikaže u javnosti mene i generalnog direktora Jugohemije, moju sestru, kao nekog ko je dramatično oštetio kompaniju što je inače farsa potpuna i nakon toga bi kao treći čin bio pokušaj da se krene sa nekim istražnim radnjama", rekla je ona.

B92: Hoćete da kažete da je Mišković po Vašoj pretpostavci hteo da budete uhapšeni?

"Vrlo moguće", odgovorila je ona.

Forcanova potvrđuje da kompanija Delta ima dugovanja i prema bankama i prema malim dobavljačima. I dok tvrdi da se bankarski dugovi servisiraju na vreme, ne može da kaže da li su tačni navodi da Miškovićeva kompanija dobavljačima duguje 800 miliona evra.

"Ne znam zaista, znam da duguju, mene je veliki broj ljudi zvao da pita i svojevremeno dok sam radila da li mogu da urgiram da pomognem da se nešto plati. Opet, to je zahvatilo i druge sisteme, ali ona je zbog svog pložaja na tržištu i zavisnosti gotovo sve prehrambene industrije, s obzirom da svi plasiraju robu u lancu Maksija, naravno da je samim tim i ta društvena odgovornost veća", kaže Forcanova.

Povlačenje reklama sa B92 u trenutku kad je počela da se bavi poslovanjem Delta Holdinga Milka Forcan smatra da nije nedopustivo, jer se radi o odluci privatne kompanije.

"Privatna kompanija to ima prava da radi. Da li je u redu da tim primerom utiče na druge, to mislim da je nedopustivo", rekla je ona.

B92: Na kraju, ko je doneo tu odluku? Vi ili gospodin Mišković? Ili se ne sećate?

"Sećam se, ali ovaj... Mislim da je već svima jasno kakvo je ustrojstvo kompanije Delta i ko glavne odluke donosi u toj kompaniji", kazala je ona.

Sukob oko vlasništva u "Jugohemiji", Forcanova vidi kao odgovor na njen izlazak iz Delte. Kaže da je poslednji razgovor sa doskorašnjim poslovnim partnerom u kome se tražilo rešenje za "Jugohemiju" završen Miškovićevim rečima: "Ti koristi svoje metode, ja ću koristiti metode koje ja imam, pa ćemo videti šta će biti."
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forcan: Nepremostiva razmimoilaženja sa Miškovićem

Izvor: S media, 19.Sep.2010

Predsednica Upravnog odbora kompanije "Jugohemija" Milka Forcan izjavila je danas da njen sukob sa vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem nema političku pozadinu, kao i da je ona "Deltu" napustila zbog niza razloga i razilaženja po brojnim pitanjima...Forcanova je gostujući na TV B92 rekla da joj...

Nastavak na S media...

Forcan: Mišković u dugovima

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2010, 09:03

Miroslav Mišković više nema političku podršku koju je nekada imao, kaže njegova doskorašnja poslovna partnerka Milka Forcan.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.